top of page

Tröstens återkomst
berättarteater med musik

Aina small.jpg
Logo 01.jpg

Tröstens återkomst.

 

En berättelse som tar sitt avstamp i flyktingvågen 2015 men rör sig en bra bit in i framtiden. En liten pojke räddar en hund från att drunkna och tar den med sig genom hela Europa till Sverige. När pojken kommer till Sverige får han inte behålla hunden och då väljer han att försvinna med hunden från flyktingförläggningen. Under lång tid är de borta. En tid höljd i dunkel.

Tjugo år senare dyker pojken upp. Då som nyutbildad polis. En dag börjar en liten hund följa honom i jobbet men den kan varken vakta, spåra eller skydda. Det som polishundar normalt gör, men den kan trösta. Den ger tröst till mamman som förlorat sin son, den ger tröst till rånaren som är döende av en poliskula. Den tröstar oavsett om du gjort gott eller illa. En gripande berättelse om människans behov av tröst och hundens prestigelösa givande.

En poetisk fantasi om godhetens återkomst. En historia om att om man är minst kanske ändå kan ge det största, trösten. När allt är svårt är vårt behova av tröst som störst.

En musikalisk berättarföreställning. 

Musik: Julian Challis. Text: Sven Wagelin-Challis.

Medverkar gör:

Julian Challis, musikproducent, kompositör och musiker. Nyligen hemkommen från London där han arbetat med bl. a Bottega Veneta (salon01), Neneh Cherry, Sugababes, Atlantis Dubois, Emily Burns, NEY LIQA. Släpper egen musik under artistnamnet WHATTODO.  

Sven Wagelin-Challis har en lång karriär inom svensk teater som skådespelare, regissör, dockspelare och dramatiker. CV. www.wagelin.se

 

 

Fakta om föreställningen:

 

Grupp: 

 

 

 

 

Medverkande: 2.

Målgrupp: Vuxna/Unga vuxna.

Scenyta: 3 x 4 meter.

Teknik: uttag 10 Amp.

Publikantal: 30 – 140.

Tid: 90 minuter inkl. paus.

Pris: 8 400 kr, exkl. resa och boende.

Kontaktuppgifter: Sven Wagelin-Challis, sven@wagelin.se, 070-601 32 07

Gruppen utgår ifrån Stockholm.

IMG_9918 (2).JPG
thumbnail_image_6487327-2.jpg
Logo 01.jpg
bottom of page